امروزه پروتز باسن و تزریق چربی از رایجترین روشهای بزرگ کردن و شکل دادن و حجم دادن به باسن است. در شیوه پروتز باسن یک پروتز مصنوعی در باسن فرد با جراحی قرار داده میشود.
آشنایی با پروتز باسن
پروتز باسن در واقع یک نوع بافت منعطف است که کاملا با شکل و حالت یک باسن طبیعی منطبق است. عمل پروتز باسن تا حدی به پروتز سینه شبیه است. به این دلیل که در پروتز باسن نیز انواع مختلف با برندهای متفاوت وجود دارد و بهتر است که برای انتخاب نوع پروتز از پزشک متخصص مشورت بگیرید. پزشک جراح باید پیش از انجام عمل شخص را از ریسکها و عوارض پروتز باسن، نوع پروتز ها و هزینه های دقیق عمل آگاه سازد.
توجه داشته باشید که در عمل جراحی پروتز باسن در زمان قرار دادن پروتز در باسن، تنها چربی های زیر پوست باید برداشته شوند و به هیچ وجه نباید چربی لایههای عمیق پوست برداشته شوند چون این کار ممکن است موجب آمبولی برای فرد شود. بیشتر بخوانید:
مزایای عمل پروتز باسن
- این عمل جراحی باعث خوش فرم شدن باسن و ایجاد برآمدگی در آن میشود.
- هر دو باسن چپ و راست متقارن و زیباتر میشوند.
- باعث میشود اعتماد به نفس شما بیشتر شود.
مراقبت های قبل از عمل پروتز باسن
این مراقبتهای پیش از جراحی باسن، بسیار پراهمیت هستند و شامل موارد زیر میشوند:
- پس از انتخاب بهترین جراح پروتز باسن، حتما او را از داروهای خاصی که استفاده میکنید مطلع نمایید و همچنین سابقه پزشکی تان را نیز با او در میان بگذارید.
- کشیدن سیگار از دو هفته پیش از عمل برایتان ممنوع است.
- برای مدت یک هفته پیش از عمل، از مصرف داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین خودداری کنید.
- به مدت 8 ساعت پیش از عمل ناشتا باشید.
- روز عمل یکی از نزدیکانتان را با خود به همراه بیاورید.
چگونگی انجام عمل پروتز باسن
پیش از بیهوشی، دکتر جراح با انجام بررسی های مورد نیاز، یکسری علامت گذاری را در ناحیه ای که قرار است پروتز جای بگیرد انجام می دهد. رایج ترین شکل علامت گذاری به این صورت است که بیمار در حالت ایستاده قرار دارد و پزشک جراح دو خط افقی را به این صورت ایجاد میکند که یکی از این دو خط با خار خاصره بالایی به طور موازی رسم میشود و دیگری هم به موازات چین زیر باسن بیمار در قسمت متصل شدنش به ران.
در گام بعدی، بیمار برای انجام عمل باید بیهوش شود. این بیهوشی میتواند بصورت موضعی و یا بی حسی محل جراحی و یا با تزریق داروهای خواب آور وریدی انجام گیرد. سپس جراح برشهایی در ناحیه مورد نظر ایجاد کرده و تمام کارهای لازم را در گامهای بعدی عمل پروتز باسن، انجام میدهد.
عوارض عمل پروتز باسن
اگر این عمل به خوبی انجام شود و شخص پس از عمل مراقبتهای لازم را انجام دهد، دچار عارضههای پس از عمل نخواهد شد. وگرنه بیمار به عوارضی مانند موارد زیر مبتلا می شود:
- پس از انجام عمل پروتز باسن، نواحی ای از باسن که مورد عمل قرار میگیرند سفت شده و دچار تورم میشوند و ممکن است این حالت تا چندین ماه نیز به همان صورت بماند.
- از سایر عوارضی که پروتز باسن با خود به همراه دارد میتوان به عفونت در نواحی ای که شکاف ایجاد شده، جای زخم ها و بخیه ها اشاره کرد. در صورتی که جراح متبحر و با تجربه باشد یقینا بهترین ناحیه باسن را برای ایجاد شکاف انتخاب می کند.
- این امکان وجود دارد که در کنار نواحیای که زخم ایجاد شده بافتهای اضافه بوجود بیاید که البته احتمال بروز آن کمتر از 5درصد است. پس از ایجاد این بافتهای اضافه باسن سفت شده و در نتیجه باعث ایجاد درد در بیمار میشود.
- پس از انجام عمل پروتز باسن، بیمار دردهایی در این ناحیه احساس میکند. برای برطرف کردن این دردها میتوانید از مسکنهای معمولی استفاده کنید. به این نکته مهم توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید از داروهایی مانند ایبوپروفن یا آسپرین استفاده کنید.
- این احتمال وجود دارد که یکسری مایعات در اطراف پروتز باسن جمع شود که البته بسیار هم نادر است. در صورتی که این اتفاق بیافتد پروتز باسن باید خیلی سریع خارج شود.
- از مهم ترین عوارض پروتز باسن این است که ممکن است پروتز باسن حرکت کرده و موجب شود که دو طرف باسن با هم متقارن نباشند.
- پاره شدن و یا شکستن پروتز باسن از دیگر عوارض مهم پروتز باسن است.
- ممکن است شخص حس لامسه خود را در نواحی اطراف زخمها تا حدی ضعیف احساس کند و حتی تا 3ماه شخص حس لامسه خود را از دست بدهد.
- بوجود آمدن کبودی در نواحیای که جراحی شدهاند و تا 2یا 3هفته روی پوست ماندگارند.
- احتمال جمع شدن خون در نواحی اطراف پروتز باسن که البته مقدار آن خیلی کم و بسیار نادر است. در صورتی که این اتفاق بیافتد، خون اضافه باید بیرون کشیده شود.
- بجز مواردی که به آنها اشاره شد میتوان به عوارض بیهوشی و خطراتی که عمومی هستند و برای همه جراحیها ممکن است رخ دهد مانند خونریزی و عفونت. خطرات خاصی نیز وجود دارند که با عمل پروتز باسن مرتبط هستند از جمله:
- سروما یا به اصطلاح جمع شدن مایعات زیر پوست.
- نکروز چربی یا به اصطلاح مرگ چربیها در باسن و نهایتا ایجاد تودههای کوچک و سفت در زیر پوست.
- جای زخمهای ناشی از برش و بخیه
- صدمه رسیدن به عصب سیاتیک
- ترومبوز ورید عمقی (DVT) در واقع یک لخته خون است که در یک ورید عمیق ایجاد میشود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
جراح بعد از عمل به شما خواهد گفت که چه زمانی باید با کلینیک تماس بگیرید.
از مهمترین علائمی که باید سریعا پس از مشاهده آن به مراکز درمانی مراجعه کنید شامل موارد زیر است:
نشانههای عفونت در بدن از جمله تب یا قرمز شدن ناحیه عمل، ایجاد حساسیت نسبت به گرما، بیرون زدن غیر معمول ترشحات در نقاط برش
خونریزی بیشتر از اندازه در محل پانسمان
بوجود آمدن دردهای زیاد و بیشتر شدن دردها در نواحی برش
احساس درد در قفسه سینه یا مشکل در تنفس
داشتن درد در پاها و بوجود آمدن تورم نامتقارن
هزینه جراحی پروتز باسن چقدر است؟
همان طور که گفته شد عمل پروتز باسن از جمله عمل هایی است که طرفداران بسیاری نیز دارد.
هزینه عمل پروتز باسن هم مثل هر عمل دیگری به فاکتورهای زیادی وابسته است.
از جمله عواملی که میتوان در نظر گرفت: میزان تجربه و مهارت جراح، حجم بخشهایی که باید در آنها تزریق انجام شود و نوع بیهوشی بیمار و همچنین پیشینه پزشکی بیمار و ملاحظاتی که باید در حین عمل رعایت شوند.
بعلاوه تمامی خدماتی که در طی انجام این عمل باید به بیمار ارائه شود همه اینها برای هر فرد متفاوت است.
علاوه بر همه اینها، حتی موقعیت جغرافیایی هم میتواند بر هزینه عمل پروتز باسن تاثیرگذار باشد. توصیه ما به شما این است که قبل از فکر کردن به هزینه جراحی، یک جراح خوب را برگزینید.
انتخاب یک جراح متخصص نقشی بسیار مهم در نتیجه این عمل جراحی دارد پس سعی کنید پزشکی مناسب را برای این جراحی انتخاب کنید. بیشتر بخوانید: