لیپوساکشن یا عمل بیرون کشیدن چربی نوعی عمل جراحی است که با مکش می تواند چربی های نواحی به خصوصی از بدن را مانند ران، شکم ، باسن و گردن و بازوها را بردارد. از این عمل به منظور شکل دادن به این نواحی از بدن هم بکار می رود. عمل لیپوساکشن در واقع روشی است که برای پایین آوردن وزن کلی بدن و یا جایگزین کردن به منظور کاهش وزن محسوب نمی شود. در صورتی که از اضافه وزن خود رنج می برید بهتر است به منظور کم کردن وزنتان ورزش کنید و یا رژیم غذایی تان را عوض کنید.
چه زمانی باید لیپوساکشن انجام داد؟
عمل لیپوساکشن تنها زمانی استفاده می شود که تغییر رژیم غذایی یا ورزش برای برداشتن چربی های اضافه بدن جواب نمی دهد. جراحی لیپوساکشن برای نواحی زیر استفاده می شود:
- ناحیه شکم
- ناحیه بازو
- ناحیه باسن
- ناحیه قفسه سینه و پشت
- ناحیه ران ها
- ناحیه گردن
به غیر از موارد بالا از عمل لیپوساکشن به منظور کوچک کردن پستان ها به کار می رود. وقتی که وزن شما بالا می رود، میزان سلول های چربی در بدن شما زیاد می شود. در نتیجه عمل لیپوساکشن موجب کاهش سلول های چربی در نواحی به خصوصی در بدن می گردد. بیشتر بخوانید: لیفت پیشانی
میزان چربی ای که از بدن شما برداشته می شود به فرم ناحیه مورد نظر و حجم آن وابسته است. این تغییر شکل اغلب همیشگی است و تا وقتی که وزن شما بالا نرود ثابت می ماند.
پس از انجام جراحی لیپوساکشن، بدن شما خودش را با نواحی از بدن شما که عمل شده است وفق می دهد. در صورتی که پوست شما نازک باشد و خاصیت کشسانی هم داشته باشد، ممکن است پوست آن نواحی بعد از عمل صاف بنظر بیاید.
ولی در صورتی که پوست شما خاصیت کشسانی نداشته باشد، پوست در نواحی عمل شده احتمالا شل بنظر می رسد. عمل لیپوساکشن فرورفتگی های ناشی از سلولیت و دیگر بی نظمی ها را در سطح پوست از بین نمی برد. علاوه بر این، این عمل جراحی نمی تواند کشیدگی های پوست را برطرف کند. اگر می خواهید از این عمل جراحی نتیجه مناسبی بگیرید باید از سلامت خوبی برخوردار باشید. بعضی از شرایط بدنی فرد مانند جریان خون محدود، بیماری عروق کرونر، بیماری قند(دیابت) و سیستم ایمنی ضعیف احتمالا موجب می شود که این عمل برایتان عوارض به همراه داشته باشد.
عوارض لیپوساکشن
مانند همه عمل های جراحی، این عمل هم می تواند عوارضی داشته باشد برای مثال خونریزی و واکنش نسبت به مواد بیهوش کننده. عوارض احتمالی لیپوساکشن شامل مواردی است که در زیر آورده ایم:
- بی نظمی در فرم: پس از عمل لیپوساکشن این امکان هست که پوستتان به شکل ناهموار درآید. این مسئله اغلب به دلیل برداشتن ناهموار چربی ها، کشسان نبودن پوست و درمان غیرعادی رخ می دهد. این تغییرات امکان دارد که دائمی باشند. در روال انجام عمل از لوله ای ریز استفاده می گردد که می تواند ظاهری نقطه ای شکل و همیشگی به پوست بدهد.
- جمع شدن مایعات: این امکان هست که کیسه هایی که دارای نوعی مایع هستند و در زیر پوست بیمار تشکیل شوند لازم باشد توسط پزشک از بدن خارج شود.
- بی حس شدن و کرختی: این امکان وجود دارد که ناحیه ای که عمل شده است برای همیشه و یا به صورت موقت بی حس گردد. برخی اوقات با تحریک کردن موقتی عصب های آن ناحیه، این مشکل رفع می شود.
- عفونت: با وجود اینکه عفونت پوست بسیار نادر است ولی این احتمال نیز وجود دارد که با ایجاد شدن عفونت شدید پوستی حتی زندگی فرد به خطر بیافتد.
- سوراخ درونی: سوزنی که به طور عمیق وارد بدن می گردد می تواند موجب پاره شدن و سوراخ شدن اندام های داخلی شود. این مسئله هم ممکن است به یک عمل جراحی اورژانسی احتیاج داشته باشد. البته احتمال آن خیلی کم است.
- آمبولی چربی: تکه هایی از چربی که شل شده اند ممکن است بشکنند و داخل رگ های خون گیر بیافتند. این چربی ها ممکن است در ریه ها تجمع کرده و یا وارد مغز شوند. آمبولی چربی باید به صورت اورژانسی جراحی شود.
- مشکلات کلیوی و قلبی: تغییر در سطح مایعات بدن هنگامی که مایع تزریق می شود و بعد مکش انجام می شود می تواند تهدیدی برای زندگی فرد باشد.
خطر ایجاد این عوارض در صورتی که پزشک روی بخش بزرگی از بدن کار کند و یا در طی عمل تکنیک های مختلفی پیاده شوند، احتمالا بیشتر هم می شوند. باید حتما با پزشکتان در این مورد مشورت کنید.
چگونه برای لیپوساکشن آماده شویم؟
پیش از انجام عمل جراحی، با پزشکتان درباره جراحی مشورت کنید. پیشینه پزشکی خود را به او ارائه کنید. یک لیست از تمام داروهایی که استفاده می کنید تهیه کنید و به پزشک خود در مورد همگی آن ها و حتی مکمل هایی که مصرف می کنید خبر بدهید.
در صورتی که عمل شما فقط به برداشتن مقدار کمی چربی احتیاج دارد احتمالا عمل در مطب پزشک انجام می گردد. ولی در صورتی که حجم زیادی چربی باید برداشته شود، جراحی در بیمارستان انجام خواهد شد. در هر دو صورت با خود یک همراه داشته باشید که از بیمارستان تا منزل با شما باشد. بیشتر بخوانید: لیفت پستان
نحوه انجام عمل لیپوساکشن
پپیش از انجام عمل لیپوساکشن، پزشک احتمالا قسمت هایی از بدن شما را که باید جراحی شود با ماده مخصوصی خط می کشد. علاوه بر این، تصویر قبل و بعد از عمل هم برداشته می شود تا پس از عمل مقایسه شوند. نحوه انجام لیپوساکشن هم به تکنیک هایی که جراح بکار می برد وابسته است. چند نوع از این تکنیک ها را که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند را در زیر آورده ایم:
- لیپوساکشن بادکرده: این شیوه از جمله رایج ترین انواع لیپوساکشن است. پزشک جراح یک نوع محلول استریل که ترکیبی از آب و نمک، نوعی بی حس کننده به نام لیدوکائین به منظور کاهش درد و دارویی برای تنگ شدن عروق به بیمار تزریق می کند. این کار موجب می شود تا ناحیه مورد نظر جراح ابتدا متورم شده و سپس سفت گردد. بعد از این جراح برش هایی روی پوست شما ایجاد می کند که کوچک هستند و نوعی لوله خیلی نازک به نام کانولا را در زیر پوست قرار می دهد. این لوله به خلاء متصل است که می تواند مایعات و چربی را از درون بدن به بیرون بکشد.
- علاوه بر این، دو روش دیگر هم برای انجام جراحی لیپوساکشن وجود دارد که با نام های لیپوساکشن به کمک اولترا سوند و لیپوساکشن خود-رو شناخته می شوند.