جراحی بینی یکی از رایج ترین و پرطرفدارترین جراحی های زیبایی است که این روز ها نه تنها دختران و زنان جوان بلکه آقایان نیز نسبت به آن رغبت پیدا کرده اند. یکی از عمده دلایلی که اقدام برای عمل بینی افزایش یافته است این نکته می باشد که جراحان بینی ایرانی تخصص و مهارت زیادی در این زمینه از خو نشان داده اند و این جراحی در رده ایمن ترین جراحی های بینی قرار گرفته است .به طوری که افراد بعد از جراحی بینی با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد.
در این مقاله قصد دارید که در زمینه های مختلف مربوط به جراحی بینی مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما جزء آن افرادی هستید که به زودی می خواهید برای عمل زیبایی بینی اقدام کنید این مقاله را از دست ندهید زیرا که پاسخ پرسش های بسیاری از متقاضیان جراحی بینی در آن وجود دارد.
جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی چیست؟
رینوپلاستی نام علمی برگزیده شده برای انجام پروسه ی تهاجمی جراحی بینی, است. به طور کلی ساختمان بینی از چندین استخوان مختلف تشکیل شده است. استخوان های شرکت کننده در آناتومی بینی شامل اتموئید, ماگزیلاری, اسفنوئید و استخوان کوچکی به نام vomer, هستند. این استخوان ها در تشکیل تیغه و حفرات بینی با یکدیگر تعامل برقرار می کنند. استخوان اتموئید در بخش خارجی و بالایی بینی قرار دارد و در واقع محلی است که غضروف های تشکیل دهنده ی بخش لترال بینی به آن متصل می شوند. البته در بخش تحتانی نیز بین غضروف ها و استخوان ماگزیلاری اتصال برقرار می شود. طی انجام جراحی بینی, تیغه ی غضروفی میانی بینی, تیغه ی استخوانی بینی ( vomer) و همچنین استخوان های اطراف آن, تحت جراحی و تغییر قرار می گیرند. به دلیل عبور عروق و اعصاب مهمی همچون عصب اتموئیدال قدامی, شاخه های آلوئولار جدا شده از اعصاب بینی, عصب پالاتین, عروق شریانی و وریدی تغذیه کننده ی بینی و ساختار های مجاور آن, لازم است جراحی بینی توسط پزشک دارای تخصص و مهارت بالینی بالا صورت گیرد.
به طور کلی عمل زیبایی بینی به مجموعه اقداماتی گفته می شود که با هدف بهبود وضعیت ظاهر کلی بینی انجام می شود. برای مثال در این جراحی عمده ایراداتی که در بخش بینی وجود دارد از جمله قوز بینی یا افتادگی نوک بینی یا هر ایراد دیگری که در بخش بینی وجود دارد در طی یک جراحی برطرف می شود.
دلایل انجام رینوپلاستی
این پروسه با هدف ایجاد تغییرات ملموس در ساختار ظاهری بینی انجام می گیرد. البته برخی از افراد نیز به دلیل اختلالات ناشی از تروما به بینی و دشواری در تنفس از راه بینی, جهت انجام جراحی بینی اقدام می کنند. بینی دارای ساختاری متشکل از غضروف ( inferior part) و استخوان ( superior part) است. طی انجام جراحی بینی می توان تغییرات مورد نظر در استخوان بینی یا گوشت آن( در دماغ های گوشتی یا افرادی که تنها به دنبال جمع کردن آلا در بینی هستند) را به وجود آورد. البته پیش از هر چیز لازم است شما انتظارات خود از انجام جراحی رینوپلاستی را برای پزشک متخصص جراحی پلاستیک توضیح دهید و پس از تعیین خواسته ی شما و انجام اقدامات لازم پیش از عمل, برای انجام جراحی اقدام کنید.
در تعریف جراحی انجام شده در بینی (rhinoplasty), می توان گفت این اقدام تهاجمی, شامل ایجاد تغییراتی در نوک بینی و پره های آن و سپتوم بینی است تا بتوان از این طریق ساختار کلی و ظاهری بینی را تغییر داده و فرم مورد نظر را ایجاد کرد. گاهی شکستن استخوان ها و غضروف های بینی ضروری است تا تغییر مورد نظر انجام پذیر باشد. در نهایت با ایجاد بخیه( گاهی بدون نیاز به بخیه), پانسمان بینی انجام گرفته و رینوپلاستی به اتمام می رسد. تمام افرادی که دارای بینی با ظاهر نامتناسب نسبت به صورت, بینی درشت و گوشتی, شکستگی بینی و آسیب سپتوم بینی, نقص اکتسابی بینی( حوادث) و جراحی ترمیمی بینی هستند, می توانند جهت انجام این پروسه ی جراحی اقدام کنند.
انواع مدل بینی
برخی افراد تنها به دنبال ایجاد تغییرات کوچکی در بینی خود هستند در حالی که برخی دیگر به دنبال ساختن مجدد بینی می باشند. انواع مدل بینی پس از جراحی می تواند شامل: بینی های طبیعی (جراحی با هدف ایجاد فرم مناسب و طبیعی بینی) دماغ نیمه فانتزی (حالتی که نوک بینی را به صورت ملایمی بالاتر می برد ولی فرم غیرطبیعی در بینی ایجاد نخواهد شد), بینی عروسکی یا فانتزی (نوک بینی کاملا سربالا بوده و دقیقا مشابه دماغ عروسک است) باشد. این موارد, سه مدل اصلی جراحی در بینی افراد هستند.
جراحی بینی چگونه انجام می گیرد؟
در ابتدا شما تحت معاینات پزشکی قرار گرفته و وضعیت سلامت شما بررسی خواهد شد. پس از انجام مشاوره و تهیه ی عکس های پیش از عمل, نوبت جراحی شما تعیین می شود. احتمالا لازم است چند ساعت پیش از انجام جراحی بینی در بیمارستان یا کلینیک مورد نظر, بستری شوید. پس از ورود به اتاق عمل, تحت بیهوشی جنرال( ترکیب داروهای بیهوشی وریدی جهت القا بیهوشی و داروهای بیهوشی استنشاقی جهت ادامه ی بیهوشی) قرار گرفته و هیچ گونه دردی حین عمل احساس نخواهید کرد. بسته به مدل بینی مورد نظر, رینوپلاستی توسط متخصص انجام می گیرد. پس از اتمام جراحی, تا زمانی که هوشیاری فرد به صورت کامل بازگشته باشد تحت مراقبت قرار می گیرد. پس از گذشت چند ساعت و با همراهی یک شخص از آشنایان, مرخص شده و پس از 6 الی 7 روز جهت انجام ویزیت مجدد و خارج سازی پانسمان داخلی بینی, به پزشک متخصص خود مراجعه خواهید کرد.
انواع روش های جراحی بینی
روش های مختلف جراحی در بینی شامل جراحی باز (امکان دسترسی بیشتر جراح جهت انجام جراحی وجود دارد و درصد ایجاد مشکلات پس از جراحی کمتر است, ولی زمان بهبودی به نسبت طولانی تر است) و جراحی بسته (به خصوص اگر بیمار فاقد مشکل خاصی در نواحی قدامی بینی باشد, این روش ترجیح داده می شود ولی زمان کلی جراحی کوتاه تر است و بهبودی در زمان کمتری حاصل می شود) است.
مزایای جراحی زیبایی بینی
اصلاح فرم بینی, بهبود اعتماد بنفس و حس رضایت فرد, ترمیم نواقص ناشی از حوادث مختلف همچون سوانح رانندگی و آتش سوزی, اصلاح و رفع اختلالات مادرزادی و ژنتیکی ساختار بینی, بهبود وضعیت تنفسی, از جمله مهم ترین مزایای انجام این پروسه تهاجمی هستند.
مهم ترین مزایایی که می توانیم برای این جراحی برشمریم موارد زیر هستند:
- برداشت و حذف قوز بینی
- کاهش پهنای بینی
- متناسب سازی طول بینی در نسبت با فرم کلی صورت
- بهبود وضعیت لوله های بینی و قرینه سازی آن ها
جراحی بینی چه معایبی دارد؟
احتمال بروز خونریزی, ایجاد عفونت, اختلال در تنفس و حس بویایی, از بین رفت حس بینی و اطراف آن به دنبال آسیب های عصبی, ایجاد شکل نامتناسب در بینی پس از عمل و ایجاد سوراخ در سپتوم, از جمله معایب رینوپلاستی به شمار می روند.
این جراحی همچون تمامی جراحی های زیبایی ودرمانی دیگر دارای معایبی است که باید بدان توجه کنیم.
- بی حس شدن نوک بینی
- خونریزی های طولانی مدت
- عوارض مواد بیهوشی
- ایجاد مشکلات تنقسی یا صداادار شدن تنفس
*اما نکته ای که باید یادآور شویم این است که تخصص و مهارت جراح بینی می تواند تا حد زیادی احتمال به وجود آمدن این عوارض را به کمترین میزان ممکن برساند. بنابراین توصیه می کنیم که در خصوص تنتخاب بهترین جراحبینی نهایت دقت را داشته باشید تا این عوارض اتفاق نیفتد.
بهترین کاندیداها برای جراحی بینی
یکی از سوالاتی که متقاضیان جراحی بینی مطرح می سازند این است که آیا من می توانم برای جراحی بینی اقدام کنم یا این که من گزینه م ناسبی برای جراحی بینی هستم یا خیر.
در ادامه بهترن کاندیداها رای جراحی بینی را به شما معرفی می کنیمک
- کسانی که به بیماری های خاصی مبتلا نیستند مثل ایدز یا هپاتیت
- کسانی که فشار خون بالای ندارند
- کسانی که دیابت ندارند
- کسانی که بینی شان دارای مشکلاتی است که صرفا با جراحی بطرف می شود.
- کسانی که توقع و انتظارات واقع بینانه نسبت به نتیجه جراحی بینی دارند. افراد نباید رویاهای غیر واقعی نسبت به نتیجه جرایح بینی داشته باشیند زیرا که در طی این جراحی تغییرات محدودی ایجاد می شود و نباید تصور داشت که تغییراتی عمده ای که در بخش بینی تان تجربه کنید.
مراقبت های قبل از انجام جراحی بینی
مراقبت های پیش از عمل شامل مواردی همچون داشتن سلامت جسمی کامل, تعیین هدف اصلی شما از انجام جراحی, تهیه ی عکس بینی, مشخص کردن فردی برای همراهی شما تا بیمارستان و پس از آن, انجام آزمایشات کم خونی و انعقادی( در صورت مصرف هرگونه داروی ضدانعقاد لازم است با پزشک خود مشورت کنید), عدم مصرف سیگار و الکل, است.
مراقبت های بعد از انجام جراحی بینی
این مراقبت ها شامل قرار دادن بالش بلند زیر سر برای کاهش خونریزی و تورم, حفظ پانسمان داخلی بینی به مدت یک هفته, خودداری از انجام فعالیت های سنگین, مصرف غذاهای حاوی فیبر, خودداری از قهقهه زدن و خندیدن های شدید, استفاده از ضدآفتاب روی پوست حساس بینی, چسب زدن بینی به مدت حداقل 6 ماه, هستند.
نتیجه گیری
جراحی بینی را با نام علمی رینوپلاستی (rhinoplasty) نیز می شناسیم. در این روش جراحی, با استفاده از اقدامات تهاجمی به تغییر فرم بینی پرداخته و آن را به شکل دلخواه بیمار تغییر می دهند. برخی مراقبت ها و اقدامات خاص قبل و بعد از جراحی بینی ضروری اند, که در این مقاله به معرفی و بررسی هر یک از آنها می پردازیم.
در این مقاله تمامی تلاش مان بر این بود که بسیاری از موضوعاتی که در زمینه جراحی بینی مطرح می شود را در اختیار شما قرار دهیم.
توصیه می شود در صورتی که می خواهید برای انجام جراحی اقدام کنید حتما در ابتدا به بهترین جراح بینی مراجعه کرده و مشاوره هایی را در این زمینه دریافت کنید.