07136146518

شیراز، کیلومتر 2 جاده صدرا، بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین(ع)

انجمن جراحی پلاستیک شیراز » جراحی زیبایی صورت » راهنمای جامع جراحی بینی استخوانی
۸ دقیقه
[ratemypost]
عمل بینی استخوانی

راهنمای جامع جراحی بینی استخوانی

آنچه می خوانید...

جراحی بینی استخوانی نوعی عمل زیبایی است که در آن فرم بینی تغییرمی یابد و اصلاح می شود. بینی استخوانی در شکل ظاهری خود قوز دارد، دارای پوستی نازک و بافتی محکم است. در طرف مقابل بینی های گوشتی وجود دارند که نسبت به بینی های استخوانی، غضروف و استخوان ضعیف تری دارند. به طور کلی در قسمت بالایی بینی استخوان قرار دارد و قسمت پایینی آن غضروف است. جراحی بینی استخوانی می تواند استخوان، غضروف، پوست و یا هر سه آن ها را تغییر دهد. اما عمل بینی استخوانی چه خطراتی دارد، قبل از عمل چه کارهایی باید انجام دهید و هنگام جراحی و بعد از آن باید چه انتظاراتی داشته باشید؟

کانددیدای مناسب جراحی
آیا این عمل مناسب من است؟

چرا جراحی بینی استخوانی؟

همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، بینی های استخوانی قوزی روی خود دارند که برای برخی افراد خوشایند نیست. جراحی بینی استخوانی به منظور برداشتن این قوز، تغییر سایز بینی و فرم آن انجام می شود.

اقدامات قبل از رینوپلاستی بینی استخوانی

قبل از برنامه ریزی برای جراحی بینی استخوانی باید با جراح ملاقانی داشته باشید و درباره عوامل مهم گفتگو کنید تا مشخص شود که آیا جراحی برای شما خوب خواهد بود یا خیر. در این ملاقات موضوعات زیر مطرح خواهند شد:

سابقه پزشکی شما

 مهم ترین سوالی که دکترتان از شما خواهد پرسید درباره انگیزه و اهداف شما از انجام این عمل است. هم چنین دکتر سوالاتی درباره سابقه پزشکی تان خواهد پرسید؛ از جمله سابقه انسداد بینی، جراحی هایی که داشته و داروهایی که مصرف می کنید. اگر نوعی اختلال انعقاد خون مانند هموفیلی دارید، جراحی پلاستیک بینی را برای شما انجام نخواهند داد.

آزمایش های جسمانی

 اگر به دنبال جراحی بینی استخوانی هستید، دکتر قبل از عمل برایتان آزمایش جسمانی کاملی خواهد نوشت؛ از جمله آزمایش های خون. او همچنین ویژگی های مربوط به صورت شما و داخل و خارج بینی را معاینه خواهد کرد. این آزمایشات جسمانی به پزشک کمک می کنند تا مشخص سازد که چه تغییراتی لازم است و ویژگی های فیزیکی شما، مانند ضخامت پوست یا قدرت غضروف در انتهای بینی، چه تاثیری روی نتیجه عمل خواهند داشت. همچنین این آزمایش ها میزان تاثیر جراحی زیبایی بینی استخوانی روی تنفس شما را نیز مشخص خواهند کرد.

عکس ها

 قبل از عمل، از بینی شما از زوایای مختلف، عکس هایی گرفته خواهد شد. جراح ممکن است با استفاده از این عکس ها و نرم افزارهای کامپیوتری به شما نتایج احتمالی بعد از عمل را نشان دهد. همچنین از این عکس ها برای ارزیابی های «قبل از عمل» و «بعد از عمل» استفاده می شود.

صحبت درباره انتظارات شما

 شما و دکترتان باید درباره انگیزه ها و انتظارات خودتان صحبت کنید. پزشک به شما توضیح می دهد که عمل زیبایی بینی استخوانی دقیقا چه کاری برای شما انجام می دهد و نتایج احتمالی شما چگونه خواهند بود. طبیعی است که صحبت کردن درباره ظاهرتان کمی موجب خجالتتان شود، اما خیلی مهم است که با جراح خود راحت باشید و انتظارات خود را کاملا توضیح دهید.

هنگامی که روز جراحی مشخص شد، اگر عمل شما سرپایی است، باید از شخصی بخواهید که بعد از جراحی شما را تا خانه برساند. چند روز اول بعد از عمل و بیهوشی، ممکن است کمی دچار مشکل حافظه شوید و واکنش های کندتر و قضاوت های نادرستی داشته باشید. پس قبل از عمل از یکی از اعضای خانواده یا دوستان تان بخواهید که یکی دو شب پیش شما بماند تا حال تان بهتر شود.

چیزهایی که هنگام عمل بینی استخوانی باید انتظار آن ها را داشته باشید

عمل زیبایی بینی استخوانی مراحلی کاملا مرتب ندارد. هر جراحی منحصربه فرد است و برای یک بیمار خاص طراحی شده است.

هنگام عمل

هنگام جراحی پلاستیک بینی استخوانی، بی حسی موضعی یا بیهوشی کامل مورد نیاز است. انتخاب آن به این موضوع بستگی دارد که جراحی شما چقدر پیچیده است و پزشک کدام را ترجیح می دهد.

  • بی حسی موضعی: این روش اغلب در عمل های سرپایی مورد استفاده قرار می گیرد و محدود به قسمتی از بدن می شود.
  • بیهوشی کامل: بیهوشی کامل روی کل بدن شما تاثیر می گذارد و باعث می شود که در طول عمل، بیهوش باشید.

جراحی بینی استخوانی ممکن است داخل خود بینی یا از طریق برشی خارجی و کوچک در پایین بینی و بین سوراخ های آن انجام شود. جراح دوباره استخوان و غضروف زیر پوست را تنظیم خواهد کرد. جراح می تواند فرم استخوان های بینی یا غضروف را بسته به اینکه چقدر لازم است برداشته یا اضافه شود، ساختار بینی و ابزارهای موجود، به روش های مختلفی تغییر دهد.

برای تغییرات کوچک جراح ممکن است از غضروف داخلی بینی یا گوش استفاده کند. برای تغییرات بزرگ تر، جراح از غضروف دنده یا استخوان جاهای دیگر بدن استفاده می کند. بعد از این تغییرات، جراح پوست بینی را دوباره سر جای خود می گذارد و برش ها را بخیه می زند.

بعد از عمل شما را به اتاق ریکاوری می برند؛ جایی که سطح هشیاری شما کنترل می شود. ممکن است همان روز مرخص شوید، یا اگر مشکلات دیگری هم داشته باشید، احتمالا برای یک شب بستری می شوید.

مراقبت های که قبل از جراحی کوچک کردن بینی استخوانی ضرورت دارد:

بعد از جراحی بینی استخوانی باید در تخت خواب استراحت کنید؛ در حالی که سرتان بالاتر از سینه قرار دارد تا خونریزی و ورم کاهش یابد. بینی ممکن است بگیرد؛ به دلیل ورم یا تراشه هایی که در طول عمل داخل بینی قرار گرفته اند. در بیشتر مواقع پانسمان بیرونی حدود یک تا هفت روز باید سر جای خود باقی بماند. همچنین دکتر تراشه ای را برای محافظت و نگهداشتن روی بینی قرار می دهد که آن هم حدود یک هفته همانجا می ماند.

خونریزی کم و ترشحات خلط و خون قدیمی برای چند روز بعد از جراحی بینی استخوانی یا بعد از باز کردن پانسمان طبیعی است. پزشک ممکن است از پدی زیر بینی استفاده کند تا این ترشحات جذب آن شوند. برای این که خونریزی و ورم زودتر برطرف شوند، دکتر ممکن است از شما بخواهد تا از دستوراتی پیروی کنید:

  • از انجام فعالیت های پرتکاپو مانند:ایروبیک یا دویدن خودداری کنید.
  • به جای آنکه زیر دوش آب بروید، از وان حمام استفاده کنید.
  • بینی خود را با استفاده از دستمال تخلیه نکنید.
  • برای جلوگیری از یبوست غذاهایی بخورید که فیبر بالایی دارند؛ مانند میوه یا سبزیجات. یبوست می تواند موجب فشار روی ناحیه بینی شود.
  • از تغییر حالت های صورت افراطی مانند لبخند یا قهقهه خودداری کنید.
  • به آرامی مسواک بزنید تا لب بالایی کمترین حرکت را داشته باشد.
  • لباس هایی بپوشید که از جلو بسته می شوند. لباس هایی مانند: پیراهن یا پولیور را از بالای سرتان در نیاورید.

علاوه بر همه این ها حداقل بعد از 4 هفته، عینکی رو بینی تان نگذارید تا از فشار روی آن جلوگیری کنید. وقتی بیرون از خانه هستید از کرم ضد آفتاب SPF 30، خصوصا روی بینی استفاده کنید. آفتاب شدید ممکن است موجب تغییر رنگ پوست بینی شود.

بعد از گذشت دو تا سه هفته از عمل بینی استخوانی، ممکن است شاهد ورم و تغییر رنگ در ناحیه پلک چشم ها باشید. ورم بینی بیشتر طول می کشد تا رفع شود. محدود کردن سدیم در رژیم غذایی می تواند در رفع سریع تر ورم تاثیر داشته باشد. بعد از عمل چیزهایی مانند یخ یا کیسه های آب یخ را روی بینی نگذارید.

حتی اگر هیچ جراحی انجام ندهید، در طول زندگی بینی شما دچار تغییراتی می شود. به همین دلیل سخت است بگوییم که دقیقا چه زمانی می توانید شاهد نتیجه نهایی باشید. با این حال بیشتر ورم ها در حدود یک سال رفع خواهند شد.

مراقبت بعد از عمل بینی

نتایج جراحی بینی استخوانی

تغییرات خیلی کم در ساختار بینی که اغلب در حدود فقط چند میلی متر هستند، می توانند در ظاهر بینی شما تفاوت زیادی ایجاد کنند. اغلب اوقات، یک جراح با سابقه می تواند به نتایجی دست یابد که هم برای خودش به عنوان پزشک و هم برای مراجعه کننده رضایت بخش باشند. اما گاهی هم تغییرات جزئی کافی نیستند و ممکن است پزشک، جراحی دوم را نیز برای تغییرات بیشتر پیشنهاد بدهد. در این صورت، برای عمل دوم حداقل یک سال باید منتظر بمانید؛ چراکه بینی شما در طول این زمان نیز دچار تغییراتی خواهد شد.

خطرات عمل بینی استخوانی

همانند هر جراحی بزرگی، جراحی پلاستیک بینی استخوانی نیز خطراتی دارد:

  • خون ریزی
  • عفونت
  • واکنشی ناسازگار به داروی بیهوشی

سایر خطراتی که مختص به عمل بینی هستند عبارت اند از:

  • مشکل در تنفس با بینی
  • بی حس شدن دائمی داخل و اطراف بینی
  • احتمال ناموازی شدن شکل بینی
  • درد، تغییر رنگ یا ورم دائمی
  • جای زخم
  • گشادتر شدن حفره بینی
  • نیاز به یک جراحی دیگر

با دکتر درباره این خطرات و احتمال وقوع آن ها برای خودتان حتما صحبت کنید.

خلاصه مطلب

جراحی بینی استخوانی یکی از محبوب ترین انواع جراحی زیبایی محسوب می شود که در ایران نیز طرفداران زیادی دارد. بینی استخوانی در کنار بینی گوشتی از انواع بینی هستند که تفاوت آنها در کیفیت غضروف و استخوان آنهاست. اما چرا عمل بینی استخوانی انجام می شود؟ قبل از عمل و بعد از عمل چه کارهایی باید انجام دهیم؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

انجمن جراحی پلاستیک شیراز

این انجمن برخوردار از آموزشهای صاحب نظران شناخته شده جهانی، می باشد که نقطه عطفی در تبحر در کار جراحی ترمیمی و زیبائی را بوده است و جراحان پلاستیک کشورمان را بدان حدآشنا و توانا کرد که جراحی زیبائی را بسهولت و در نتیجه به نحو بسیار عالی در اختیار افرادی که نیاز به جراحی دارند قرار می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *